Thursday, July 8, 2010

tips-tips


Cubaan untuk Diet masih diteruskan

masih mencari rentak yang sesuai.

masih mencari keserasian perot.

masih.

masih..

masih...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pulang dari kerja,

Encek suami bg menu siap2.

" Reti masak mihun goreng tak?"

kiter yakin, dier mesti tau kiter tak konpiden nak masak mihun yg sedap

sebab dah lama tak masak mihun.
.
.
.
.
.
.
.
kiter bagi idea.

"kalau Cucur udang?"

Encek Suami seperti kegembiraan.

Sebenarnyer sebelum Mak(ibu mertua) pindah JB,

dier ada bagi tips-tips.

1. Si pizol ni Pemakan orangnya (KUAT MAKAN).

2.Pizol ni hantu Taugeh. kalau mak tengah masak mihun, selalu jer dier makan taugeh mentah2 gitu. -->Mak tau kiter bukan penggemar taugeh.Dier suruh belajar makan taugeh la tu.its ok. kiter akan cuber.

3.Kalau Bulan puasa, Pizol tak boleh kalau tak sahur. Walaupon dier susah nak bangun,kene jugak kejutkan dier sahur. (dah tau da mak... =p )

4. Kalau time buka puasa pulak, berbuka Cucur udang hari2 pon dier dah suker sangat!

5. Pizol bole geng ngan abah awak. dier suke sangat makan Asam pedas. (owh emak... sesungguhnya menantuMu teramatla tak reti masak asam pedas.tapi masih blajar ;-p )




Sesi penyediaan Cucur udang memakan masa sejam.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cucur udang ( Tepung gandum + udang harimau + bawang + kentang) <--goreng

sos (lada merah basah + bawang putih + gula ) <---blender

Hasilnya:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Spageti adalah lauk tambahan.lauk minggu lepas tak abes. letak dalam peti ais.
makaroni di alter jadik "Macaroni Cheese" ;-)
sedap!

1 comment:

Madam Amie said...

wahhh rajin ye memasak..teruskan usaha utk mengikat perot suamimu cik apiz yg kuat makan itu... (samalah kita laki kita pung kuat makan) .. hari2 kene masak... :p