Sejak pregnant ni,memang tak ada selera betul dengan makanan berkuahkan kicap....
I can't swallowed any food cooked Kicap Manis cap kipas udang...
Haha..sori lah Zara Food. =p
Abah pernah kata, jangan makan kicap time pregnant, nanti anak gelap.
ehehe...orang tua...
Adakah baby yang bakal dilahirkan dalam masa 115 hari lagi ni berkulit putih mulus?
tengok ajerlah nanti..ehehe...
Yang penting sempurna sifatnya, Alhamdulillah.
Walaupun tak suka kicap, tapi kalau makan dengan goreng pisang memang tak boleh resist lah kicap nih... Pelik lah orang Johor makan pisang goreng without sambal kicap.
Its like makan nasi lemak without sambal..eheheh....
Sebelum mengoreng pisang tanduk ni, punya lah cari resipi kat internet macam mana nak kasi pisang goreng tu garing tahap kaw-kaw... tapi bahan-bahan tak cukup..kene ada kapur la pulak...
Last-last, just bancuh :
1.Tepung beras
2. A pinch of salt
3. A pinch of tumeric
4. Air secukup rasa. (jangan terlalu cair. kasi pekat sikit supaya pisang boleh lebih garing)
*Sambal kicap made specially by Sis In Law. stok dari peti ais.Hehe
Hasilnya, best! Garing! tidak perlu campur air kapur pun!
Cuba lah!!! Lagi best kalau pisang tu lembik....ehehehe.
No comments:
Post a Comment